Inbraakbeveiliging

Iemand breekt glas, verwijdert iets, opent een deur of raam en betreedt een ruimte. Maar tegelijk zorgt diegene voor een trilling, onderbreekt hij een lichtbundel of stapt hij in een detectieveld van een bewegingsmelder. Bij een alarmsysteem registreert een detector een inbraak (of poging daartoe). En heeft de inbreker sowieso minder tijd om zijn buit te verzamelen.

Hoe dan ook, een detector stuurt een elektrische impuls naar de centrale van het alarmsysteem en die centrale zet de ontvangen impuls om in een alarmsignaal, bijv.:
1) een sirene (met een vermogen van rond de 100 dB) in het pand geeft een zeer sterk lawaai af. Ook een flitslicht maakt de omgeving opmerkzaam op de onveilige situatie. De indringer voelt zich ‘gesnapt’;
2) een zogeheten ‘stil alarm’ (AL1-verbinding) stuurt via een kiezermodem een alarmsignaal door naar een Particuliere Alarm Centrale (PAC), die vervolgens sleutelhouders en/of politie inschakelt;
3) een zogeheten AL2-verbinding (Digi Access Alarm) is perfect voor hoogrisico-objecten, want het betreft hier een betrouwbare en veilige dataverbinding voor uw alarmeringsapparatuur. De lijn wordt continu op werking gecontroleerd. Bij uitvallen krijgt de alarmcentrale meteen een melding.

NB: hoe goed een alarmsysteem ook afschrikt, het is raadzaam om goede bouwkundige beveiligingen aan te brengen, bijvoorbeeld deugdelijke sloten.

Hang- en sluitwerk

Goed hang- en sluitwerk vormt een eerste belangrijke barrière en maakt het de inbreker zo moeilijk mogelijk. Laat in elke gevelopening een vergrendeling aanbrengen in combinatie met een elektronische beveiliging en het resultaat is een sluitend geheel.

Inbraakdetectie

Denk bij inbraakdetectie aan alle middelen die bij een alarmsysteem worden ingezet om indringers vroegtijdig te signaleren.

Passief InfraRood (PIR)

Bij Passief Infra Rood (PIR) is het werkingsgebied in zones verdeeld. Wordt een object nu in twee of meer zones gedetecteerd  door warmte en/of beweging, dan gaat het alarm af.

De detector heet ‘passief’ omdat hij alleen signalen ontvangt en niet uitzendt. Of hij het wil of niet, hier is de inbreker de zender en de PIR dus de ontvanger.

Combinatiedetectoren

Bij een combinatiedetector, ook wel ‘dualdetector’ genoemd, zitten in één behuizing twee detectiesystemen: meestal is dit passief infra rood (PIR) en radardetectie.

Het voordeel is dat nodeloze alarmering wordt voorkomen in omgevingen waar een ruimtelijke detector wel snel nodeloos zou kunnen geven.

Elke detector heeft zijn specifieke detectiegebied en moet ook apart worden ingesteld. Sommige detectoren hebben zelfs een voorziening die afdekking (anti-masking) en/of het uitvallen van een van beide technieken signaleert.

Radar

Radardetectoren zijn zeer geschikt voor de zeer hoge risico’s. Ongevoelig voor luchtvochtigheid en luchtturbulentie, zijn ze uitstekend buiten toe te passen. Een radar detector is een aktieve detector. Hij zendt en ontvangt het uitgezonden signaal van een zeer hoge frequentie.

Glasbreukdetectie

Of u nu kiest voor een glasbreukmicrofoon of een glasbreukmelder, de moderne versies reageren slechts op geluiden in een zeer smal frequentiegebied: dat van brekend glas.

Het verschil met de glasbreukmelder is dat de glasbreukmicrofoon niet direct op het glas zit, maar in de directe omgeving.

Trildetectie

Trildetectie werkt via vibratie- of trilcontacten, schakelaren die reageren bij een bepaalde trilling of vibratie. Door afstelling of door montage op soepeler of stijver materiaal, is zo’n schakelaartje gevoelig te maken voor specifieke trillingen: van een zeer lichte tot en met een explosie. Ondanks de afstelmogelijkheid is het niet raadzaam zo’n mechanisch trilcontact te plaatsen op beglazing aan de straatzijde.

Magneetcontacten

Een magnetisch reedcontact wordt gebruikt voor detectie op ramen, deuren en andere openingen. Het bestaat uit twee verende metalen (schakel)tongen, die op korte afstand van elkaar zijn geplaatst. Wordt dit geheel in een magnetisch veld gebracht, dan worden de schakeltongen naar elkaar toe getrokken, waardoor het contact gesloten wordt. Het magnetisch veld kan afkomstig zijn van zowel een permanente magneet als een elektromagneet.

Hekwerk

Een deugdelijk hek schrikt ongewenst bezoek op zich al af. Visser Beveiligingen maakt het af door de nodige detectoren erin aan te brengen.

Gronddetectie

Onopvallend en zeer effectief: gronddetectiesystemen liggen onder de grond en zijn ongevoelig voor weersinvloeden. Ze slaan ook niet zomaar aan als er bijvoorbeeld (vracht)auto’s, pallets of containers op staan. Bovendien zijn ze niet op te sporen met speciale apparatuur. Ze werken door trillingen en luchtdrukverschillen te meten.

Kluizen

Naast hang- en sluitwerk en een alarmsysteem is er nog een derde belangrijke schakel in een sluitend beveiligingsplan: brand- en inbraakwerende kasten.

Visser Beveiligingen plaatst kluizen in verschillende uitvoeringen:
– brandwerend (voor papier en/of datagegevens);
– inbraakwerend (voor duurzame goederen en geld);
– brand- en inbraakwerend.

Kwaliteit

Wij gebruiken enkel producten waarbij de kwaliteit voorop staat. Door onze jarenlange ervaring hebben wij 2 huismerken die we toepassen voor onze projecten:

Risicoklasse en certificering

Conform de VRKI 2020 zullen we een uitgangspunten document opstellen waarbij alles wordt doorgenomen om uiteindelijk te komen tot een kwalitatieve betrouwbare installatie.

Na realisatie zal de installatie worden opgeleverd middels een opleveringsbewijs en/of certificaat.

Periodiek onderhoud

Een storing aan uw installatie komt altijd ongelegen. Door jaarlijks onderhoud kan een groot deel van de storingen voorkomen worden, doordat eventuele problemen vroegtijdig gesignaleerd worden. Het is belangrijk om uw installatie in goede conditie te houden. Daarom kunt u bij ons  terecht voor een onderhoudscontract van uw installaties.

Het onderhoudscontract bestaat uit het controleren, doormeten en (indien nodig) vervangen, reinigen, instellen en bijregelen van:

Wat zijn de voordelen van het onderhoudscontract?
Sluit u een onderhoudscontract af bij ons? Dan profiteert u van veel voordelen:

Wat kost het onderhoudscontract?
Het tarief van een onderhoudsovereenkomst is afhankelijk van het aantal componenten waaruit uw installatie bestaat. Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u.

Storing

Onze installateurs wonen door het gehele land, hierdoor bent u er altijd van verzekerd dat er snel 1 bij u kan zijn in geval van nood. Onze gediplomeerde klantenservice is 24/7 het gehele jaar lang bereikbaar voor al uw vragen!

Wij garanderen een snelle respons bij alarmmeldingen, zodra er een melding binnenkomt bij onze medewerkers wordt er direct door ons gereageerd!

Kunnen wij iets voor u betekenen? Neem contact op

Contact opnemen met ons?

Waar kunnen we u mee van dienst zijn?


  Bel naar 0111 46 80 60
Mail naar info@visserbeveiligingen.nl


Vestiging Zierikzee
Vissersdijk 40
4301 ND Zierikzee


Overname Visser Beveiligingen